torsdag 6 oktober 2011

Våran fastighetsskötare




Är väl kankse inte den vassaste kniven i lådan...
Man ringer till Förvaltarna för vår fastighet, de skickar ut på torsdagar till vårt område..
Å då händer det ofattbara...våran kära fastighetsskötare, Kenta...ja, men ni hör ju bara på namnet?
Han ser ungefär ut som en gammal avdankad hårdrockare från 80-talet. Lång hästsvans och rökte säkert lite för mycket braja på den tiden då det begav sig som värst.

I vilket fall. Han kommer hit som ett frågetecken, med ett svävande tonfall...som går något såhär äääe...ni hade probeeem va. Ja säger ja och visar vad som behöver lite hantverkarpyssel för dagen..


Han fixar och trixar, å snackar. Å jag riktigt hör hur lite koll han har eg.
Det brukar oftast sluta med att han står och förklarar vad han har gjort, som eg. inte löser problemet, med en lång, segdragen och svajig förklarng på varför, och så den där toma blicken på det...dröjesmålet...det är så oergört segt.
Å i slutändan går han härifrån som ett frågetecken och jag sitter som ett ännu större frågetecken.
Men idag serni, så glimmade det till. För tillfället har vi inget syre i lokalen, det är varmt som en bastu, pga av att en annan hantverkare sågat av ett i hans ögon onödigt rör. Det lilla röret stod för vår ventilation här inne, och ni kan ju tänka er hur det blir med minst 70 man på plats.

Jo, men så Kenta fick komma och titta på våra fönster som inte går att öppna så bra.
Det visade sig att jag skulle göra på ett speciellt sätt för att öppna, rucka lite på handtaget till fönsteröppnaren vid taket, så löste sig allt, även om det va trögt, förklarade en anställd här.


Å Kenta själv, ja han briljerade med första fönstret. Å det riktigt strålade i hans ögon, vet inte om det va av glädje att han lyckats lösa det utan att behöva göra så mycket, eller om han för en gångs skull fick vara den vassaste kniven.

I vilket fall, han fick spraya fönstervreden lite så det går lättare att öppna. Det lät som att det gick sådär, han förklarade, jag lyssnade, men jag fick den där tomma känslan, ännu en gång av att inget är eg. fixat...

2 kommentarer:

  1. Tänk att ha ett sånt jobb. Att aldrig egentligen utföra något men ändå liksom jobba! Det krävs nog att man inte direkt är en vass kniv då för att mäkta med att ha ett jobb där man aldrig utför något...
    Ha en underbar fredag - kram.

    SvaraRadera
  2. Undrar vad det krävs för utbildning eller förkunskaper för att bli fastighetsskötare?

    SvaraRadera