torsdag 22 september 2011

Höst Vinter Vår Sommar

Älskar´t!

Jag är verkligen på rätt plats i världen.
Hösten kommer med smygande steg, det kan ju fortfarande vara varma eftermiddagar, eller varma kanske är en överdrift, men ljummet iaf. Stövlar och polotröjor och det viner och stormar runt knutarna. Löven yr runt i alla underbara färger, rött, gult och orange..Eller de vackra klara höstdagarna när det är soligt och bara vackert med en ljusblå himmel....jööööst lööööv it! Man tänder ljus, dricker olika teer och byter ut vitvinet mot fylliga rödviner och mustiga grytor...långkok. Ströva i skogen och finna skogens guld, med ost och skinkmackor, kaffe och nybakta kanelbullar i ryggan.

Vintern, mest när den är kall och gnistrande med klarblå himmel och sol så man bländas.
Men att få ta en prommenad över isen på Riddarfjärden, eller gå till Zetas trädgårdshandel och köpa varm choklad och njuta av julstöket och alla ljus som glimnar i olika vackra lyktor, omgivet av vinterväxter och diverse marknader med keramik och hantverk. Eller att få åka långfärdsskridskor, det har vi aldrig gjort, men vill prova på, så det ska ske i år.

Våren för att allt brister ut. Varje år förundras jag över att alla knoppar orkar brista ännu en gång, framförallt i allen vid Drottningholmsvägen, där allt känns så smutsigt. Körsbärsträden i Kungsträdgården, första glassen där, ja då e det fanimej vår. Man kan börja med lite lättare kläder för att sen frysa tårna av sig på kvällen när man ska hem, men ändå, det är våren för mej.

Sommaren, med all sin prakt, alltid den där värmeböljan i maj, som följs av ett relativt svalt juni, och sen kommer allt i juli och augusti. Grillkvällar på klipporna, kvällsbad, kajak, Grönalund, utflykter, frukost på balkongen och det jag älskar mest, att få plantera den. Älskar verkligen att påta på min lilla balkong, så ni förstår att husägare är ju en dröm. den där känslan precis före semestern börjar, den är nästan ogreppbar...ledighet och fria dagar...magiskt.
Men att ligga på landet under en ek och läsa skräpböcker, se katterna tokrusa av friheten och känna doften av nyklippt gräs och en granne som snickrar. Det är sommar...

Kram på er

3 kommentarer:

  1. Vilken underbar beskrivning av alla årstider.
    Det stämmer på pricken! Min favorit är hösten! As always!

    SvaraRadera
  2. Snacka om att du bor i rätt land, ja! Jag gillar alla årstider utom vintern, mest för att jag brukar bli sjuk, trött och rastlös... Snön i SIG är fin, men i Sthlm blir det mest slask och försenade pendeltåg.

    SvaraRadera
  3. Stoffe: Tack :), jag älskar oxå hösten, allt blir så avspännt å man behöver inte hålla in magen längre ;-) under tröjorna hahha.

    Duktiga tjejen: Nä slasket kan man gott vara utan! Förra året var vackert!

    Kram på er sockertoppar!

    SvaraRadera